Hemmelig strand på Gran Canaria
Home » Blog » Hemmelige Gran Canaria

Hemmelige Gran Canaria

Tenk at det hemmelige Gran Canaria finnes! Steder på øya der få nordmenn har satt sin fot. Glem happy hour og all-inclusive. Her er våre ferske tips til en annerledes reise til Atlanterhavsøya.

Landsbylivet på Gran Canaria går sin gang

Det hemmelige Gran Canaria åpenbarer seg i landsbyene, der folk lever sine liv uavhengig av turisttrykket langs kysten. Ta turen til steder der tiden har stått stille.

Agüimes

Hemmelige Gran Canaria landsby
Agüimes er et herlig møte med Gran Canarias fortid.

En av de første byene på øya etter at spanjolene kom hit i 1491. I dag er byen slående vakker, med sennepsgule fasader og flotte skulpturer på overraskende steder i bybildet. Yndigere dagstur skal man lete lenge etter!

Tips: Ta noe kaldt å drikke på baren Mi Pueblo og se landsbylivet gå sin gang.

Puerto de las Nieves

Du ser hvorfor fjellene i bakgrunnen har fått navnet «Dragehalen».

Dramatisk beliggenhet ved fjell som stuper i havet på nordvest-siden av øya. Fjellene kalles for øvrig «Dragehalen», og du vil raskt se hvorfor. Vilt og vakkert, uten en turist i sikte.

Tips: Spis lunsj på den ultralokale fiskerestauranten Dedo de Dios som betyr «Guds finger».

Tejeda

Smellvakre Tejeda.

Tejeda er kåret til en av Spanias vakreste landsbyer. En fjellandsby med hvite hus, mandeltrær, tykke palmer og knæsjrosa bougainvillea. På klare dager ser man den ikoniske fjellformasjonen Roque Nublo – og helt til Spanias høyeste fjell, Teide, på naboøya Tenerife.

Tips: Stikk innom bakeriet Dulcería Nublo for vilt gode kaker laget av mandler.

Teror

Vandringsruten El Álamo (5,5 km).

Mye koseligere enn navnet tilsier. Først legger du legger merke til arkitekturen med hvitkalkede hus og balkonger i treverk, som hvisker historier fra en annen tid. Så oppdager du at du er i øyas grønne hjerte, og at byen er omkranset av frodig terreng – perfekt for vandring.

Tips: Ta på gode sko, og legg ut på den populære vandringsruten El Álamo (5,5 km). Her må man bestige flere trestiger underveis, så forvent melkesyre og Instagram-øyeblikk.

Hemmelige Gran Canaria gir deg minner for livet

De beste opplevelsene er utenfor solsengen og hotellet, også på Gran Canaria.

Skikkelig lokalt marked

Glem turistmarkedene med ræl importert fra Kina. På søndag morgen er det lokalt marked i yndige San Mateo, og det er bare å forberede seg på en tidsreise. Det spilles opp til dans med levende orkester, og lokalbefolkningen danser med den rytmen de har (eller ikke har). Inne i markedshallen kan du kjøpe kvalitetsprodukter som kaffe, vin, oster, helbredende urter, brød, frukt og kaker. Alt er produsert lokalt og smaker nydelig!

Tips: Join the locals på dansegulvet!

Vinsmaking på Gran Canaria

Vinene på Gran Canaria er unike, ettersom de lages på druer som kun finnes her. Øya har aldri vært befengt med vinlusen Phylloxera, så alle vinene er basert på gamle druer. Vi booket en privat vintur med guiden Marc Llorens, mannen bak Personal Tour. Han spesialiserer seg på øyas kulinariske skatter, og åpnet en ny verden for oss. Akkurat som en god guide bør gjøre. Marc anbefales på det varmeste. Han snakker veldig godt engelsk, er kunnskapsrik på en behagelig måte og arrangerer private vinsmakinger på de mest sjarmerende vingårdene. Han henter dere på hotellet og kjører dere tilbake, så alle kan delta på vinsmakingen.

Tips: Marc kan være fullbooket, så sørg for å bestille guidet tur med ham i god tid i forveien.

Kaffeplantasje med lidenskap

Agaetedalen er øyas aller vakreste dal. Man føler seg liten i møte med spektakulær natur, og her er forholdene perfekte for kaffedyrking. Ta turen innom den økologiske kaffeplantasjen til Santiago Lugo, en kul type som brenner for kaffebønnene sine. Her får du smake på nydelig kaffe, brenne egne bønner og se hvordan kaffe egentlig kommer fra røde bær. Pris: 10 euro per person.

Tips: Send en e-post til Santiago for å avtale besøk: cafeplatinium@hotmail.com.

Saltpanner

Saltet fra Gran Canaria kalles det hvite gullet på grunn av sin høye kvalitet. Man kan besøke saltpannene, kalt salinas, og se de ulike typene salt som utvinnes: fra flaksalt og fleur de sel til mykt salt som brukes til salting av fisk. Jobben gjøres fortsatt for hånd.

Tips: Stikk innom Salinas de Pozo Izquierdo, som ligger litt sør for flyplassen.

De unge mennene og havet

I Arguineguin møter du tøffe fiskere som lever av å dra inn 200 kilos tunfisk med bambusfiskestenger. Stikk innom havnen om morgenen for å se dette unike fisket på nært hold.

Tips: Øyas ferskeste fisk får du selvsagt på restauranten i havnen, Cofradía de Pescadores

Urbane nytelser i Las Palmas de Gran Canaria

Et hemmelig Gran Canaria venter deg i hovedstaden Las Palmas. Det er Spanias niende største by med alt en urban livsnyter kan ønske seg. Moderne butikker lever side om side med verdenshistoriens puls. Spol tilbake 500 år, og kikk på brosteinen i bydelen Vegueta. Det var nøyaktig her Christofer Columbus satte sine skritt før han krysset Atlanteren og oppdaget Amerika. Sett gjerne av et par timer til å besøke museet i hans navn. Du kan også shoppe deg lykkelig eller spise deg kjøttmett i øyas hovedstad. Handelsruten mellom Sør-Amerika og Kanariøyene lever i beste velgående.

Matmarked

Matmarkedet La Vegueta er et stykke Gran Canaria du bør besøke.
Matmarkedet La Vegueta selger ferskvare – hele året gjennom.

Stikk innom matmarkedet La Vegueta som startet i 1850. Her finner du øyas aller beste frukt, kjøtt og sjømat, og selgerne er av det særdeles hyggelige slaget.

Santa Ana-katedralen

Vi har oppdaget det hemmelige Gran Canaria, sier venninnene Marilen og Annie.
Du ser Santa Ana-katedralen i bakgrunnen. I forgrunnen koser amerikanske Marilen Querubin (t.v) og tyske Annie Standke seg med tapas på baren 8 Canes.

Kanariøyenes første kirkebygg fra 1497. Ta heisen opp i 50-meters høyde for 2 euro, og nyt utsikten. Har du barn med i følget, er dette en favoritt.

Takterrassene – det hemmelige Gran Canaria

Hemmelige Gran Canaria byr på cocktails og takterrasser. La Azotea de Benito.
La Azotea de Benito – for håndlagde cocktails.

Det finnes flere lekre takterrasser i Las Palmas de Gran Canaria. Terraza Belvedere har den beste utsikten over katedralen, og La Azotea de Benito lager de beste drinkene. Begge stedene er elegante, så her er det lov å pynte seg litt ekstra.

Kjøtt på menyen

Spis deg mett på kjøtt i det hemmelige Gran Canaria.
Kjøttet spiller hovedrollen på den uruguyanske restauranten El Novillo Precoz.

El Novillo Precoz er en uruguyansk kjøttrestaurant i en bakgate i hovedstaden Las Palmas. En skikkelig lokal perle som serverer biffen til perfeksjon. Ikke et sted for vegetarianere, for her spiller kjøttet hovedrollen. Pris: Beregn 40 euro per person, inkludert drikke.

Sånn reiser du til hovedstaden

Ta buss nummer 1, 4 eller 5 fra sørsiden av øya. Du kan betale med kort direkte på bussen, som kalles Guagua på Kanariøyene.

Hotelltips

Hotel Cordial Plaza Mayor de Santa Ana – et nytt boutiquehotell som ligger i et gammelt, staselig bygg i hjertet av hovedstaden Las Palmas. 20 rom med høy storbystandard.

Velg riktig hotell for å oppleve det hemmelige Gran Canaria.
Syden! Det er sånn Sydendrømmen ser ut for de fleste, men husk at de beste opplevelsene ligger utenfor hotellet – også på Gran Canaria.

Ocean Beach Club – et populært charterhotell i Playa del Cura. Moderne og fresht, med lekre fellesområder og god frokostbuffet. Bestilles gjennom Ving.

Det hemmelige Gran Canaria opplever du på hotellet Seaside Palm Beach.
Seaside Palm Beach bestiller du gjennom TUI.

Seaside Palm Beach – et stort og lekkert hotell med perfekt beliggenhet ved en av øyas beste strender; Playa de Maspalomas. Her bor man i gåavstand til sanddynene.

PS: Ta turen opp i fjellene

Hemmelige Gran Canaria fjellvandring
Visste du at Gran Canaria har mange gamle vandringsleder? Vi anbefaler vandring med firmaet Rocky Adventure.

Dette er et samarbeid med:

Gran Canaria Spania

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *