hotelltips Venezia
Home » Blog » Unikt hotell i Venezia

Unikt hotell i Venezia

Inneholder annonselenker

Noen ganger vil man bare ha en seng å sove i og tak over hodet. Andre ganger vil man klinke til på hotellfronten, og bo litt ekstra godt. Det ville jeg under min forrige reise til Venezia, og dermed falt valget på Hotel Antico Doge.

Hotell med kanalutsikt
Hotel Antico Doge ligger i et av Venezias eldste bygg, og er en opplevelse i seg selv.

Sov i et palass

Hotellet ligger i det som en gang var palasset til Marino Faliero. Han var den 55. dogen (hertug og statsoverhode), og regjerte i Venezia fra september 1354 –  april 1355. Han rakk altså bare et knapt år i Dogepalasset før han forsøkte seg på et statskupp. Hvorfor utføre statskupp når man allerede sitter som statsoverhode?, kan man kanskje undres. Men på den tiden hadde aristokratene også mye makt, og Faliero ønsket å redusere deres påvirkning. 

Her sover du i en tidligere doges palass.
Portrettet av Marino Faliero (i midten) henger i hotellets inngangsparti.

Tragisk skjebne

Kuppet ble avslørt, og Faliero ble halshugget på trappene til Dogepalasset, 76 år gammel. Skjebnen hans er fortsatt kilde til spekulasjon. Man undres om han virkelig orkestrerte kuppet, eller var et offer for politisk spill. Uansett, portrettet hans i Dogepalasset er fremdeles svartmalt, og bærer teksten: Dette er plassen til Marini Faletro, halshugget for sine kriminelle handlinger.

Kanalutsikt Venezia Vibeke Montero
Fantastisk utsikt fra suiten! Her sto nok også dogen og speidet utover Venezia.

Men nok historie – selv om et besøk i Venezia blir mye mer interessant jo mer man vet om byens opprinnelse. Og ja, det sies at den tidligere dogen spøker i sitt tidligere palass… La meg ta deg med inn i suiten!

Sov godt på denne suiten i Venezia
Jeg bestilte suiten, som tidligere var dogens soverom. Et fantastisk rom med brokadetapet, Murano-lysekrone, himmelseng og ottoman – og Marino Faliero holder øye med sine gjester.

Den fantastiske suiten

Suiten kostet 225 euro per natt i november (altså lavsesong), og har både kanalutsikt og veranda. Fra verandaen ser du utover vakre Campo Santi Apostoli og Rio dei S.S Apostoli. Rommet er 40 m2 og himmelsengen er behagelig. Jeg var der i Halloweenhelgen, men så ikke spor etter noen spøkelser:)

Les om da jeg sov med et spøkelse på pub i England

Detalj fra Antico Doge Hotell
ATMOSFÆRISK: Suiten er full av historie, og det var fantastisk å vite at en ekte doge har sovet på dette rommet før meg.

Hotellet har rom i ulike kategorier, og prisen inkluderer en deilig, italiensk frokostbuffet. Husk å be om «ekte» kaffe, selv om det står en kanne med trakterkaffe i buffeten! Cappuccinoen var nydelig.

Hotell Venezia frokost
Både frokostrommet og frokostbuffeten gjør det ekstra koselig å våkne på Hotel Antico Doge.

Frokost

På typisk sør-Europeisk vis, er frokosten en søt start på dagen. Det er stort utvalg i kaker og ferske bakevarer, samt frukt, yoghurt, egg, brød og pålegg. Jeg kunne kanskje ønsket meg grovere brødvarer og litt bedre utvalg i oppskåret frukt, men men. Er man på ferie, kan man kanskje driste seg til å starte dagen med en croissant.

Beliggenhet

Hotel Antico Doge ligger supersentralt til et steinkast fra Canal Grande. Det ligger i distriktet som heter Cannareggio, og det tar 10 minutter å gå til Markusplassen. Jeg tok båttaxi fra flyplassen Marco Polo, det tok en drøy halvtime og kostet 120 euro. Til gjengjeld slapp båttaxien meg av rett utenfor hotellet. Foretrekker du offentlig transport, kan du lese om hvordan du enklest kommer til hotellet her

Reiseblogger Vibeke Montero har funnet sitt favoritthotell i Venezia.
Rom med kanalutsikt gjør det ekstra hyggelig å stå opp!

En drøm!

Jeg elsket å bo på Hotel Antico Doge! Ikke bare fordi utsikten var spektakulær (jeg kunne seriøst ha stått på den verandaen hele dagen!) eller fordi rommet var vakkert. Men fordi jeg følte meg koblet på Venezias historie. Hotellet er mer enn en overnatting. Det er stemning og autentisitet. Dette er noe jeg virkelig anbefaler, og er perfekt hvis man for eksempel skal feire en spesiell anledning, eller bare er forelsket i byen, som meg!

Du kan bestille suiten eller et av de andre rommene her: Hotel Antico Doge

Les også: Kaffe på Markusplassen? Derfor koster det 330 kroner for to kaffekopper!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *