Home » Blog » Vingårdbesøk i England – yes please!

Vingårdbesøk i England – yes please!

Lurer du på hva Boris Johnson har drukket på sine ulovlige fester? Jo, han har drukket engelsk vin og britiske bobler fra vingården Chapel Down. Unn deg et vingårdsbesøk i England!

De fleste av oss tenker ikke på England som et vinland. Men joda, britene flekser druemusklene, og produserer nå musserende viner som konkurrerer med de beste champagner. Det er ikke for ingenting at Taittinger og andre champagnehus har investert i dyrkbar land i dette området. Metoden som brukes i England er identisk med den som brukes i Frankrikes Champagne-distrikt. Den musserende vinen fra Chapel Down ble servert i Prins William og hertuginne Kate sitt bryllup i 2011. Siden den gang har den engelske vingården vunnet flere priser, blant annet en Platinum-utmerkelse i 2021 Decanter World Wine Awards for deres musserende Rosé Brut.

Engelsk vingård: Druestokkene på vingården Chapel Down er vant til britisk vær. Jordsmonnet minner om det man finner i Champagne.

Vingård med fantastisk restaurant

vingårdbesøk England
The Swan hever vingårdbesøket i England til kulinariske høyder.

The Swan er en kulinarisk opplevelse i andre etasje på vingården. Ikke helt Michelinnivå (eller prisnivå – phew!), men utmerker seg med AA-rosetter og Bib-gourmand-utnevnelse. Her får du nydelig mat, og selvsagt viner fra vingårdsbesøket i glasset.

Sånn reiser du på vingårdbesøk i England

Vingården ligger i Tenterden i Kent, knappe to timers kjøring sør for London. Du kan også ta toget fra London Bridge-stasjonen (ved The Shard). Så går du av på Headcorn stasjon, og ta taxi derfra (20 minutter). Togturen tar ca. 1 time.

Mitt tips: Kombiner vingårdbesøket med en overnatting på puben The Woolpack Inn. Jeg elsket hvert sekund, til tross for at jeg hadde et spøkelse på rommet.

Du kan booke et vingårdbesøk på Chapel Down her.

>> Les også artikkelen om britisk bobleboom i Dagens Næringsliv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *